vpis v jesenske tečaje

šole

Zbiramo prijave, za jesenske tečaje. Delo z novimi skupinami, začnemo v septembru.

Vljudno vabljeni!

MALA ŠOLA

NAJSTNIKI

OSNOVNA POSLUŠNOST

ZABAVNO DELO S PSOM

ODPRAVLJANJE VEDENJSKIH PROBLEMOV

POSTOJNA & LOGATEC

CELJE & ŽALEC
ŠAVS - plakat_Nemo

LABI IN NJEGOVE TEGOBE

pasje

Pred dobrim mesecem je naša žlahta dobila novega štirinožnega člana, štiriletnega labradorca (domiselno) poimenovanega Labi. Labi prihaja od družine, ki zanj ni bila več pripravljena skrbeti. Je prisrčen, živahen in družaben kuža, ki pa tehta celih 41 kilogramov. Je živ dokaz, da so lahko labradorci aktivni spremljevalci lastnika ali pa zavaljeni hišni priveski, odvisno kaj iz njih naredimo. Labi ima namreč veliko željo po druženju in igri, vendar tega fizično ni sposoben 😦

V času, ko sta njegova nova lastnika na novoletnem potovanju je prišel Labi na počitnice k nam. Naše druženje bo delovne narave, saj mora shujšati, se naučiti osnovne poslušnosti, igre z žogo in še česa. Nemo in Rhani sta ga presentljivo sprejela brez večjega »pritoževanja« ter aktivno sodelujeta pri njegovem hujšanju – psi so na sprehodih namreč bolj aktivni v skupini, kot posamezno.

Ko sem izvedela, da me čaka nov izziv, t. j. hujšanje (in šolanje) odraslega psa, sem takoj začela zbirati informacije s tega področja. K sreči je splet poln koristnih informacij, samo presejati jih je treba iz množice nekoristnih. Pomaga pa tudi, da lahko vse ugotovitve preverim pri izkušenih kolegih iz mojega kluba.

V prihodnjem mesecu nas torej čaka obilica pesjanarskih aktivnosti, za spremembo ne reševalskih temveč bolj »življenjskih«. Prigode Labija in njegove diete, bom seveda skrbno dokumentirala tudi tukaj.

Labi

Labi

v rovih Rupnikove linije

reševalci

Vročina nas je pregnala v hlad in temo. Zadnji (uradni) trening pred poletnimi počitnicami, smo naredili v rovih Rupnikove linije nad Planino. 10 stopinj in trda tema, sicer dobrodošli pogoji sredi vročinskega vala, so tudi precej zahtevni pogoji za iskanje. Kljub prepihu, psi vonja skoraj niso zaznali, ves se je namreč dvigoval pod strop rova. Če dodamo še neprodorno temo, dobimo eno zelo zahtevno iskanje.

Naredili smo drugačen in osvežujoč trening, brez da bi naše štirinožce izpostavljali nevarnostim vročinske preobremenitve. Za nagrado nas je na društvu čakal zaključni piknik, z dobro družbo in odlično hrano. Za slednje pa gre zahvala predvsem Matjažu in Tadeji 🙂