Alternativa

pasje

Bil je eden tistih dni, ko pred jutranjo kavo razbijem telefon,  hitim iz Celja v Ljubljano in mi potem pol ur odpade zaradi vremena, zamudim na vse obveznosti, sredi vsega tega pa izvem kar sem sama pri sebi vedela že nekaj časa – za mojo Rhani so dnevi reševalskih preizkušenj, divje igre, lovljenja žoge in planinskih tur minili. V sedmih letih jo je njena nebrzdana energija in želja po gibanju pripeljala na rob invalidnosti. 

Maja & Rhani med postavljanjem diagnoze

Maja & Rhani med postavljanjem diagnoze

Že nekaj časa, je Rhani po napornih treningih “jemalo” zadnje noge. Zakrčenost, neokretnost, težave z vstajanjem … vse to se je s prihodom zime in mraza še poslabšalo. Problematični niso bili več zgolj treningi, temveč navadni sprehodi. Pomagali niso obiski pri veterinarju, prehranski dodatki, masaže, streching, niti protibolečinske tablete ne, dokler naju naključen dober nasvet (hvala Klemen) ni pripeljal do Maje v Petsanus.

In tako sem te snežene in strašno nesrečne srede, prejela najslabšo novico v vseh letih svoje kinološke kariere pa vendar dobila upanje. Ne upanja na sanacijo stanja, ta žal ni mogoča, temveč upanje, da bo moja princesa s pravo nego in terapijami, svoj pokoj lahko uživala relativno vitalno in brez (večjih) bolečin.

V dobre pol ure proti-bolečinske terapije, je za Rhani prišlo zelo očitno olajšanje. Po mesecih težav in bolečin, ki jih ni nikoli neposredno pokazala, je prišla sprostitev.  Iz napetosti in nervoze se je skoraj stopila v lužico krzna ob mojih nogah. Če bi bila mačka, bi predla.

Rhani v novi Ruffwear puhovki

Rhani v novi Ruffwear puhovki

Terapija ni imela zgolj trenutnega učinka, saj jo moram zadnja dva dni na sprehodih zavirati in paziti, da se v želji po igri in divjanju ne preobremeni. Mraz je sicer še vedno naš sovražnik, zato sem jo prvič v življenju opremila z bundo, po sprehodih pa so obvezni topli obkladki hrbta in strog počitek. Vseeno je razlika ogromna.

Ne bom se pretvarjala, da razumem kako bioresonanca deluje, konec koncev je pomembno zgolj, da učinkuje. Dejstvo, ki mi je osebno skoraj enako pomembno pa je, da nas v Petsanus-u, poleg učinkovite metode alternativnega zdravljenja,  čaka varno, toplo in prijetno okolje, kjer lahko psi neomejeno raziskujejo, pesjanarji pa razpravljamo. Da je Majino razumevanje psov, redko celo med profesionalnimi kinologi ter da je (zame) pomemben del terapije pozitivna energija in ljubezen do vsega pasjega, ki jih izžareva.